Sidruni-mustikakeeks

Juba teine keeks ühe nädala jooksul. Oih! Eelmise viisin tööle, nii et selle tegin koduseks maiustamiseks. Ja just selleks see sobib, sest keeks on väääga magus ja väääga mahlane ja väääga mustikane. Ilus see küll välja ei näinud, sest suurem osa glasuurist vajus lõhesse, aga maitset see õnneks ei muuda. Tasub kohe kaks tükki teha, sest muidu saab väga kiirelt otsa.

Idee siit.

284 kcal/100 g

2015-11-26 17.28.25.jpg

Tainas:

  • 125 g võid
  • 175 g suhkrut
  • 2 muna
  • 240 g jahu
  • 0,5 tl soodat
  • soola
  • 150 g maitsestamata jogurtit
  • 1 tl riivitud sidrunikoort
  • 30 ml sidrunimahla
  • 200 g mustikaid

Glasuur:

  • 95 g tuhksuhkrut
  • 1 tl riivitud sidrunikoort
  • 30 ml sidrunimahla

Sulata või, sega sisse suhkur. Vahusta ükshaaval sisse munad. Sega omavahel jahu, sooda ja näpuotsatäis soola, lisa kuivainesegu vaheldumisi jogurtiga või-munavahule. Sega hulka riivitud sidrunikoor ja -mahl.

Vala pool tainast küpsetuspaberiga kaetud keeksivormi. Jaota peale pool mustikatest. Vala peale ülejäänud tainas ning lisa ka ülejäänud mustikad.

Küpseta 180-kraadises ahjus 40 minutit. Kontrolli keeksi küpsust tikuga.
Lase keeksil 15 minutit vormis jahtuda ning kummuta siis välja. Sega kokku glasuur ja nirista see jahtunud keeksi peale.

2015-11-25 20.06.17.jpg2015-11-26 17.25.49.jpg

Advertisements
This entry was posted in magus and tagged , , , . Bookmark the permalink.

Jaga mõtteid

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s