Filipiini Adobo riisiga

Seda retsepti sai mugandatud vastavalt külmiku sisule. Samuti ostsin poest kogemata kaks korda vähem peekonit. Aga tulemuseks oli ikkagi väga maitseküllane ja mõnus liharoog. Kahju ainult, et nii vähe tuli. Kõrvale serveerisin täisterariisi.

Idee siit.

neljale (251 kcal/100 g)

2015-11-29 17.57.30

  • 30 g küüslauku
  • 1 spl rapsiõli
  • 400 g kanafileed
  • 200 g kuumsuitsupeekonit
  • 25 g apteegitilli
  • 3 loorberilehte
  • 1,5 tl musta terapipart
  • 1 spl kalakatet
  • 100 ml sojakastet
  • 240 ml vett
  • 45 g pruuni suhkrut
  • 90 ml riisiäädikat

Koori küüslaugu küüned ja viiluta need. Kuumuta pannil õli ja prae küüslauk selles kuldseks. Tõsta küüslauk pannilt.

Lõika kana ja peekon suupärasteks tükkideks ja prae pannil kuldseks. Lisa apteegitill, loorber, pipar, kalakaste, sojakaste ja vesi. Keeda, kuni liha on peaaegu küps (täpset aega on raske anda, kuna see oleneb lihatükkide suurusest, samuti sellest, kas kasutate kondiga kana või fileed, viimane küpseb väga kiiresti).

Lisa suhkur, sega adobo läbi, lisa ka äädikas. Keeda ilma kaaneta, kuni vedeliku kogus 1/3 võrra väheneb. Lisa küüslauk, sega adobo läbi ja serveeri riisiga.

2015-11-29 18.02.47

Advertisements
This entry was posted in soolane and tagged , , , , . Bookmark the permalink.

Jaga mõtteid

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s