Verikäkisalat

Teistmoodi salat, mille tarbeks ostsin esimest korda elus verikäkki. Olin seda NO99s pakutud salatis kunagi saanud, nii et teadsin, et see meeldib mulle. Esmakordselt sõin aga fenkolt, mille lõhn mulle väga lagritsa oma meenutab. Nii sürr. Paljalt ei nosiks, aga salati sees ei häirinud üldse.

Selle salatiga tuleb natuke vaeva näha ja komponendid eraldi ette valmistada, aga tulemus on korralik elamus: küüslaugune peet, tšillised läätsed, jõulune verikäkk ja värske salat rohke kastmega. Kogus on päris suur, aga suutsin salati nelja töölõunaga ära süüa. Nii hea!!

Idee Oma Maitsest eriväljaandest Pidu.

neljale-viiele (161 kcal/100 g)

2015-11-29 13.08.21.jpg

  • 150 g läätsesid
  • köögiviljapuljongit (ma panin 450 ml)
  • 1 punane tšilli (15 g)
  • punt värsket peterselli (15 g)
  • 375 g peeti
  • 2 spl rapsiõli
  • soola, pipart
  • maitse järgi küüslauku (20 g) ja mett (10 g)
  • 150 g verikäkki
  • 1 avokaado (125 g)
  • 1 fenkol (200 g)
  • 100 g salatisegu

Kaste:

  • 3 spl linaseemneõli
  • 3 spl oliiviõli
  • 30 ml sidrunimahla
  • 10 g sinepit
  • soola, suhkrut, pipart

Keeda läätsed puljongis soovitud pehmuseni. Nõruta ning sega need kausis läbi peeneks hakitud tšilli ja peterselliga ning jäta ootele.

Koori ja tükelda peedid ning püherda neid 1 spl õlis ning raputa peale pisut soola/pipart. Küpseta peet 200-kraadises ahjus soovitud küpsuseni. Mul kulus selleks 20 minutit. Seejärel lisa kuumadele lõikudele peeneks hakitud küüslauk ning maitse järgi soola ja mett. Jäta ootele.

Tükelda verikäkk 1 cm paksusteks ratasteks ning prae pannil 1 spl õlis pealt krõbedaks. Jäta ootele.

Sega sügavas kausis kastmeks linaseemneõli, oliiviõli, sidrunimahl, sinep ning sega ühtlaseks. Timmi maitse paika soola, pipra ja suhkruga. Seejärel puhasta avokaado ja tükelda see kastme hulka. Lisa õhukesed fenkoliviilud, rebi hulka salatilehed ning sega ettevaatlikult kõik läbi. Tõsta salat serveerimisvaagnale, lisa jahtunud läätsed, verikäkiviilud, maitsestunud peediviilud. Serveeri kohe.

Advertisements
This entry was posted in soolane and tagged , , , , , , . Bookmark the permalink.

Jaga mõtteid

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s