Vürtsikas lillkapsa-kartulisupp kookospiimaga

Indiapäraste vürtsidega, aga muidu väga kodune ja lihtne supp. Kaloreid on selles minimaalselt, nii et võib topeltportsu võtta :P Supp sai päris vürtsikas, kuigi tšillihelbeid panin kolm korda vähem. Osa kartulist asendasin kaalikaga, sest see oli nukralt külmikus ootel. Serveerisin röstitud kõrvitsaseemnetega.

Idee siit.

kuuele (34 kcal/100 g)

2015-12-02 19.48.25.jpg

  • 850 g lillkapsast (kasutasin külmutatud)
  • 780 g kartulit
  • 185 g kaalikat
  • 1 spl rapsiõli
  • 3 tl garam masala’t
  • 6 tl karripulbrit
  • 1 tl (või maitse järgi) tšillihelbeid
  • 1500 ml köögiviljapuljongit
  • 40 ml sidrunimahla
  • 230 g lahjat kookospiima

Tükelda lillkapsas, kooritud kartulid ja kaalikas. Kuumuta potis õli, lisa vürtsid ja prae segades paar minutit, kuni aroomid hakkavad eralduma. Lisa lillkapsa-, kartuli- ja kaalikatükid ning kuumuta vürtsides segades minuti jooksul läbi.

Vala potti puljong ja keeda köögiviljad pehmeks. Selleks kulub umbes 20 minutit. Püreesta saumiksriga. Vala tagasi potti. Lisa sidrunimahl. Kuumuta keemiseni. Lõpuks sega hulka kookospiim.

 

Advertisements
This entry was posted in soolane and tagged , , , , , , . Bookmark the permalink.

Jaga mõtteid

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s