Hasselbacki peedid feta ja kõrvitsaseemnetega

Lihahautise kõrvale tahtsin seekord midagi teistsugust. Pole varem Hasselbacki kartuleidki proovinud, aga Hasselbacki peedid kõlasid veel paremini. Muidugi köitis mu tähelepanu just peedi juustuga valmistamine. Algretseptis oli kasutatud kitsejuustu, aga minu lemmik on feta. Samuti raputasin peetide vahele küüslauku, sest peet ja küüslauk on mu nr 1 soolase toidu kooslus. Seda oleks võinud kaks korda rohkemgi panna. Sama jutt ka feta kohta: seda paneks teinekord igasse vahesse.

Idee siit.

neljale-viiele (128 kcal/100 g)

2015-12-06 17.07.02.jpg

  • 6 väiksemat peeti (718 g)
  • veidi rapsiõli
  • u 80 g fetat
  • 10 g küüslauku
  • 25 g kõrvitsaseemneid
  • soola, pipart

Koori peedid. Aseta kooritud peet puulusikale (või lõikelauale, viimasel juhul lõika viiluke peedi alumiseks jäävast küljest ära, et see paigal püsiks). Lõika terava õhukese noaga peedid “triibuliseks”. Lõige peaks ulatuma mitte peedi lõpuni, aga võimalikult sügavale (nii et alt vaid väike riba jääks kogu kupatust koos hoidma).

Tõsta peedid ahjuvormi. Nirista peale õli. Kata vorm fooliumiga. Küpseta 200 kraadi juures umbes poolteist tundi, kuni peedid on täiesti pehmed (ma tegin 175 kraadi juures, sest hautis oli ka ahjus). Küpsetamise kestus oleneb peetide suurusest. Tõsta seejärel korraks ahjust välja, eemalda foolium.

Viiluta feta õhukesteks viiludeks, mis on nii suured, et mahuksid peedi lõigete vahele. Piki juustutükid peediviilude vahele. Päris igasse vahesse pole tarvis, üle ühe või kahe vahe on täitsa paras. Puista vahele ka hakitud küüslauku.

2015-12-06 17.05.44.jpgKüpseta veel ilma katteta umbes 10 minutit, kuni juust on sulanud. Tõsta peedid ahjust. Puista peale röstitud kõrvitsaseemneid. Maitsesta peete soola ja pipraga (ma selle etapi unustasin, aga süües küll millestki puudust ei tundnud).

2015-12-06 18.07.03

Advertisements
This entry was posted in soolane and tagged , , , . Bookmark the permalink.

One Response to Hasselbacki peedid feta ja kõrvitsaseemnetega

  1. Marit says:

    Tegin ka neid peete ja mulle väga meeldisid!

    Like

Jaga mõtteid

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s