Õlles hautatud veis

Mõnus koduse pühapäeva hautis. Viskad hunniku head kraami ahjupotti ja siis ainult ootad, samal ajal, kui tuba meeldivate lõhnadega täitub. Õlles pole ma liha varem hautanud. Pole ise üldse õllefänn ja minu suureks õnneks ei jäänud lihale üldse õllemaitset külge. Lihtsalt hästi koduselt maitses ja nii pehmet veiseliha oli lausa lust süüa. Mmmõnus!

Idee siit.

kuuele (136 kcal/100 g)

2015-12-06 17.50.47.jpg

  • 1 kg veise rinnaliha (kasutasin 915 g veise praetükki)
  • 170 g porgandit
  • 30 g küüslauku
  • 145 g sibulat
  • 80 g mett
  • 250 ml tumedat õlut
  • 2 spl rapsiõli
  • soola, pipart
  • 2 tl jahvatatud paprikat (kasutasin 1 tl suitsutatud ja 1 tl tavalist)
  • 200 ml keevat vett
  • 200 g rohelisi herneid

Lõika liha 5-6 tükiks. Pane ahjupotti porgandiviilud, hakitud küüslauguküüned, suurteks tükkideks lõigatud sibul, mesi ja vala peale õlu.

Kuumuta pannil veidi õli. Hõõru lihatükid soola, pipra ja jahvatatud paprikaga kokku. Pruunista lihatükid igast küljest korralikult pruuniks ning tõsta potti.

Vala poti põhja ka keev vesi ning küpseta 175 kraadi juures 20 minutit ilma kaaneta ja seejärel kaane all veel 1,5 h kuni 2 tundi, kuni liha on pehme (ma hautasin isegi üle kahe tunni). Pool tundi enne küpsemise lõppu vala potti ka rohelised herned. Vahepeal sega poti sisu ning vajaduse korral lisa soola ja pipart.

2015-12-06 18.07.03.jpg

Advertisements
This entry was posted in soolane and tagged , , , , , . Bookmark the permalink.

Jaga mõtteid

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s