Vürtsikas kanapajaroog

Maitsev ja kergelt vürtsikas kanapajaroog, mis sobib väga hästi riisi kõrvale.

Idee Oma Maitse eriväljaandest Pidu.

kuuele (78 kcal/100 g)

2015-12-13 19.08.51.jpg

  • 500 g kanafileed
  • 2 spl rapsiõli
  • 160 g sibulat
  • 30 g küüslauku
  • soola, pipart
  • 415 g porgandit
  • 2 väiksemat tšillit (7 g)
  • 450 g soolaseeni
  • 390 ml tomatipüreed (kasutasin basiilikuga pastakastet)
  • 6 nõrutatud päiksekuivatatud tomatit (60 g)
  • 100 g ketšupit
  • 235 ml köögiviljapuljongit
  • 1 tl suhkrut
  • 10 g peterselli

Prae suupärasteks tükkideks lõigatud kanafilee õlis koos peeneks hakitud sibula ja pooltega küüslauguküüntest. Maitsesta soola, pipraga. Kui kana on kuldpruun, tõsta see kaussi ootele.

Järgmisena pane pannile veidi õli ja jämedalt riivitud porgand. Kui porgand hakkab pruunistuma, lisa sellele ülejäänud küüslauguküüned ja ratasteks lõigatud tšilli. Tõsta segu valmis kana juurde.

Prae õlis tükeldatud seened ja maitsesta vajadusel soolaga. Kui seened on kergelt pruunistunud, libista need potti koos kana-porgandiseguga.

Lisa tomatipüree, päiksekuivatatud tomatid, ketšup ja puljong. Maitsesta soola, pipra, suhkruga ning kuumuta keemiseni. Hauta pehmeks ning serveeri hakitud peterselliga. Vastavalt soovile võid juurde keeta täisterariisi.

2015-12-13 19.09.35.jpg

Advertisements
This entry was posted in soolane and tagged , , , , , . Bookmark the permalink.

Jaga mõtteid

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s