Kiire lõhepirukas

Laisa inimese pirukas, mille valmistamisega saaks isegi laps hakkama. Kuigi pirukat peaks kohe serveerima, sõin ma seda alles järgmise päeva lõunaks ja mulle meeldis nii rohkem. Ahjust võttes on lavaš ülikrõbe ja seda on päris raske lõigata. Järgmisel päeval on see aga kodujuustust veidi niiskemaks muutunud ja nii on pirukat tunduvalt parem süüa.

Idee Farmi kalendrist.

viiele (230 kcal/100 g)

2015-12-13 18.39.43.jpg

  • 2 pakki täisteralavaši (360 g)
  • 400 g küüslaugumaitselisi juustukuubikuid
  • 400 g kodujuustu (kasutasin 20o g lahjat ja 200 g tavalist)
  • 100 g salatisegu
  • 190 g soolalõhet
  • 15 g peeneks hakitud tilli

Murra lavašid kokku nii, et saad umbes 34 cm x 20 cm ristkülikukujulise tainajupi (ma jätsin lavašid täpselt sama kujuga, nagu need pakis olid). Aseta need ahjuplaadile ning laota peale juustukuubikud. Küpseta 180 kraadi juures u 10 minutit. Võta ahjust ning määri peale kodujuust, selle peale aseta salatilehed ning kõige lõpuks õhukesed soolalõheviilud. Raputa peale tilli ning serveeri kohe.

2015-12-13 18.31.30.jpg

Advertisements
This entry was posted in soolane and tagged , , , , . Bookmark the permalink.

Jaga mõtteid

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s