Capri pirukas

Miskipärast ei oodanud seda pirukat valmistades, et see nii hea võib tulla. Aga mozzarella, pesto ja tomatid on hästi toimiv kombinatsioon. Kahju ainult, et unustasin küüslaugu lisamata.

Idee Oma Maitse eriväljaandest Pidu.

neljale (256 kcal/100 g)

2015-12-15 18.10.37.jpg

  • 500 g võiga pärmilehttainast
  • 100 g basiilikupestot
  • 4 suuremat küpset tomatit (420 g)
  • 300 g mozzarella‘t
  • soola, pipart
  • värsket basiilikut

Laota pärmilehttainas silikoonmatile ja rulli veidi õhemaks. Lõika tainast 10 cm laiused ja 15 cm kuni 20 cm pikkused ribad (ma sain 4 tükki). Tõmba terava noa otsaga tainatüki äärest umbes 1 cm kaugusele pealmisele kihile sisselõige, nii et tainale moodustuks raam (selle eesmärk on anda äärtele võimalus kohevamaks ja kihilisemaks kerkida).

Laota taina keskele pestot ning lao sinna vaheldumisi tomatid ja mozzarella. Piserda õliga ning maitsesta soola ja pipraga. Küpseta 180-kraadises ahjus 15 min kuni 20 minutit, kuni tainas on kuldne ja krõbe. Serveeri veidi jahtunult. Puista peale värsket basiilikut.

2015-12-15 17.45.25.jpg

Advertisements
This entry was posted in soolane and tagged , , , , . Bookmark the permalink.

Jaga mõtteid

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s