Maapähklimüsli

Tegin selle müsli mehele jõulukingiks, sest ka tema armastab maapähklivõid sama palju kui mina. Algretseptis toodud koguse järgi maapähklivõid ja siirupit lisades ei tulnud müslile mu meelest küllalt maitset, nii et suurendasin nende kogust. Ka piimašokolaadi sai kolmandiku võrra rohkem lisatud. Nii võis päris rahule jääda. Tahtsin algul ka metspähklid ahjuplaadile visata, aga kiirustades unustasin. Nendega oleks kindlasti veel parem olnud!

Idee siit.

u 800 g (452 kcal/100 g)

2015-12-14 18.31.31.jpg

  • 150 g tükkidega maapähklivõid
  • 150 g tumedat suhkrusiirupit
  • 400 g täisterakaerahelbeid
  • 1,5 tl soola
  • 150 g piimašokolaadi

Kuumuta maapähklivõid ja siirupit väikses pottis ilma puutumata. Samal ajal vala kaerahelbed ja sool kaussi.

Kui maapähklivõi ja mesi on vedelad, vala need kaerahelvestele ja sega hoolikalt kätega, et kõik helbed oleks vedelikuga kaetud.

Laota müsli küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile ja küpseta 175-kraadises ahjus 12 min kuni 15 minutit, vahepeal paar korda segades.

2015-12-14 18.02.53.jpg

Tükelda šokolaad suurteks tükkideks ja raputa sooja müsli peale. Hetke pärast sega nii läbi, et müsli oleks sulašokolaadiga kaetud.

Lase müslil täielikult jahtuda ja hoia seda õhukindlas anumas.

Advertisements
This entry was posted in magus and tagged , , , , . Bookmark the permalink.

Jaga mõtteid

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s