Tomati-riisinuudlisupp Satay’ga

Satay kastet olen kunagi ise ühe roa jaoks valmistanud, aga õnneks on see nüüd poes purgis täitsa olemas. Kuna olen suur maapähklivõi fänn, siis arvata on, et meeldib ka see kaste. Päris huvitavad komponendid saavad selles supis kokku: tomat, kaalikas, riisinuudlid ja Satay. Mehe arvates ei sobinud kaalikas ja oad leemega kokku, aga mulle täitsa meeldis see supp, mis on üllatav, sest olen rohkem püreesupi fänn. Riisinuudlid olid eriti mõnusad seal ja ubade purgist tulnud tšillikastmest oli supp parajalt tuline.

Idee siit.

kuuele (57 kcal/100 g)

2015-12-16 17.44.14.jpg

  • 2 spl õli
  • üks keskmine kaalikas (400 g)
  • 2 loorberilehte
  • 1,9 l keevat vett
  • 100 g riisinuudleid
  • 135 g kuhjaga Satay kastet
  • 1,5 tl kuni 2 tl soola
  • 400 g purk punaseid ube (kasutasin punaseid ube tšillikastmes ja panin terve purgitäie supi sisse)

Aja paksema põhjaga pott kuumaks. Vala sinna õli ja kooritud ning väikesteks ribadeks lõigatud kaalikas. Prae paar minutit, aeg-ajalt segades. Lisa loorberilehed ja keev vesi. Keeda keskmisel kuumusel kaane all 15 minutit, kuni kaalikas on peaaegu pehme. Murra riisinuudlid natuke väiksemaks ja lisa supile. Keeda minutike. Lisa Satay kaste ja sool. Keeda veel paar minutit. Lisa tšillikastmes punased oad. Keeda minut ja võta pott tulelt. Soovi korral kaunista supp värske maitserohelisega.

Advertisements
This entry was posted in soolane and tagged , , , , . Bookmark the permalink.

Jaga mõtteid

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s