Maapähklivõi-müslibatoonid

Tegin jõulukingiks nii palju söödavaid asju, aga need müslibatoonid olid üllatuslikult ühed mu lemmikutest. Tõeliselt maitsvad. Teinekord lisaks ehk natuke vähem mett, sest batoonid tulevad väga magusad. Parim kink kiire eluviisiga inimesele. Sobivad ka sügavkülmutamiseks.

Idee siit.

432 kcal/100 g

2015-12-20 18.23.34.jpg2016-04-16 20.03.18.jpg

  • 160 g täisterakaerahelbeid
  • 100 g sarapuupähkleid
  • 20 g India pähkleid
  • 70 g kuivatatud banaanilaaste
  • 100 g maapähklivõid
  • 180 g mett
  • 1 tl soola
  • 50 g kuivatatud datleid
  • 50 g kuivatatud jõhvikaid või rosinaid

Rösti kaerahelbed ahjus või kuival pannil. Tõsta kaussi, lisa hakitud pähklid ja banaanilaastud. Pane maapähklivõi, mesi ja sool kastrulisse ning kuumuta madalal kuumusel segades, kuni kõik on segunenud. Lisa segusse hakitud datlid ja jõhvikad. Püreesta saumiksriga ühtlaseks massiks. Vala kaerahelbesegu hulka ning sega korralikult läbi. Suru segu 20 cm x 25 cm vormi ja hoia vähemalt 1 h kuni 2 tundi külmkapis, kuni segu on tahenenud. Lõika tükkideks.

2016-04-16 19.58.55.jpg

Advertisements
This entry was posted in magus and tagged , , , , , , , . Bookmark the permalink.

Jaga mõtteid

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s