Müsli Jamie Oliveri ainetel

Tahtsin sõbrannale jõuluks taaskord müslibatoone teha, aga kuna eirasin retsepti tegevuskäiku, sain hoopis müsli :D Ehk ilma vormi panemata selle retsepti järgi batoone teha ei saa, sest need vajuvad lihtsalt laiali. Eks ta müsli kohta natuke rammus ole, aga kuna maitse oli väga hea, siis ei hakanud seda laari ära viskama. Ausalt öeldes ei kujuta ettegi, kuidas müsli(batoonid) valge šokolaadiga oleks maitsnud, sest müsli ise on juba väääga magus.

Idee siit.

u 400 g

2015-12-14 18.16.34.jpg

  • 2 spl vedelat mett (60 g)
  • 75 g pruuni suhkrut (kasutasin fariinsuhkrut)
  • 100 g võid
  • 75 g kuivatatud puuvilju, pähkleid ja seemneid (25 g kuivatatud jõhvikaid, 25 g metspähkleid, 25 g seemneid)
  • maitse järgi kaneeli
  • 125 g kaerahelbeid

Kuumuta ahi 150 kraadini.

Pane mesi, suhkur ja või laiema põhjaga potti keskmise tugevusega kuumusele. Sega aeg-ajalt kuni või on sulanud ja kogu segu mullitab ja on karamelli värvi.

Vahepeal tükelda kuivatatud puuviljad ja pähklid, et need oleksid kõik enam-vähem ühesuurused.

Võta pott tulelt ning lisa sinna kaerahelbed, puuvilja-pähkli segu ja kaneel. Sega korralikult läbi.

Algretsepti tasub lugeda ülaltoodud viite alt. Mina aga panin müsli pätsidena ahjuplaadile, mis oli täiesti mõttetu tegevus, kuna need vajusid laiaks. Sama hästi võib lihtsalt ahju visata, ilma vormimata. Küpsetasin u 30 minutit, kuni müsli oli kuldne ja kõrbe.

Advertisements
This entry was posted in magus and tagged , , , , . Bookmark the permalink.

Jaga mõtteid

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s