Gouda juustukook

Polnud varem soolase juustuga magustoitu teinud, nii et see kook tundus väga põnev. Koogis Goudat muidugi tunda ei jäänud ja kook tuli pigem keskmisest magusam. Mm aga see tekstuur! Ainult biskviidi üle kurdaks, sest minu jaoks jäi see kuivaks ja oleks pidanud seda nt piimaga immutama.

Kas ma oma ahju puhul pean üldse mainima, et see kõrvetas koogi ära? Katsin selle mingi hetk fooliumiga, aga siis oli juba liiga hilja. Hiljem lõikasin pealmise kihi lihtsalt maha ja silusin seda rohke aprikoosimoosiga (mis tegi koogi veel magusamaks). Seega välimus on päris katastroofiline.

Idee siit.

293 kcal/100 g

2015-12-21 18.03.33.jpg2015-12-23 16.53.26

Kookosbiskviit:

  • 77 g suhkrut
  • 25 g kookoshelbeid
  • 1 munakollane
  • 2 muna
  • 30 g nisujahu
  • 32 g maisitärklist
  • 20 g sulatatud võid

Vahele:

  • 4 konserveeritud ananassirõngast (150 g)

Kuumuta ahi 180 kraadini ja pane 20 cm koogivormi küpsetuspaber.

Sega 40 g suhkrut kookoshelveste ja munakollastega. Vahusta heledaks ja kohevaks. Munavalged vahusta eraldi kausis tugevaks vahuks, teravate tippudeni. Sega jahu tärklisega ja sõelu läbi. Nüüd lisa vaheldumisi jahu-tärklisesegu ja munavalged munakollastele. Sega spaatliga ettevaatlikult. Lõpus lisa või. Kalla tainas vormi, tasanda. Küpseta umbes 20 minutit. Lase biskviidil jahtuda, eemalda see vormist. Loputa vorm ära, kuivata ning pane biskviit sinna tagasi. Pane ananassiviilud biskviidile.

2015-12-18 17.45.20.jpg2015-12-21 12.37.13.jpg

Täidis:

  • 75 g Gouda juustu
  • 200 ml piima
  • 1 tl vanillisuhkrut
  • 2 spl jahu
  • 100 g suhkrut
  • 90 g toatemperatuuril võid
  • 4 muna
  • näpuotsatäis soola

Juustusuflee jaoks tükelda juust. Kuumuta vesivannil piim vanillisuhkruga. Lisa juust ja sega, kuni juust on sulanud. Sega jahu suhkruga ning lisa see kuumale segule, pidevalt intensiivselt vispliga segades, et ei moodustuks klompe. Nüüd vispelda hulka või. Tõsta pott vesivannilt. Lisa ükshaaval munakollased, iga munakollase lisamise järel hoolikalt segades. Lase saadud segul natuke jahtuda. Vahepeal vahusta munavalged vähese soolaga tugevaks vahuks. Lõpuks sega munavalged spaatliga ettevaatlikult ülejäänud täidise sisse. Kalla tainas vormi.

Peale:

  • 150 g aprikoosimoosi
  • füüsaleid vms troopilisi vilju (40 g)

Pane koogivorm suurema vormi sisse, kalla suuremasse vormi keev vesi – parasjagu nii palju, et väiksem vorm oleks pooleldi vees (ma küpsetasin lihtsalt ahjus, mille alumisele restile oli pandud veega ahjuvorm). Küpseta umbes üks tund. Valmis koogil lase ahjus jahtuda ja seejärel tõsta külmkappi vähemalt 5 tunniks.

Soovi korral anna juustukoogile kaunis läikiv pealispind: selleks kuumuta aprikoosimoos vähese veega keemiseni, kalla läbi sõela ja pintselda saadud segu koogile. Ma määrisin lihtsalt moosi koogile. Kaunista vastavalt soovile.

2015-12-23 16.52.07

Advertisements
This entry was posted in magus and tagged , , , , , , . Bookmark the permalink.

Jaga mõtteid

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s