Röstitud lillkapsa-läätse supp

Kreemine püreesupp, mida suutsin isegi oma lihaarmastajast vennale sisse sööta.

Idee siit.

kuuele (78 kcal/100 g)

2015-12-23 17.28.52.jpg

  • 1 lillkapsas (950 g)
  • 110 g porgandit
  • 125 g sibulat
  • 25 g küüslauku
  • 0,5 tl kuivatatud basiilikut
  • 0,5 tl kuivatatud rosmariini
  • 0,25 tl kuivatatud tüümiani
  • soola, pipart
  • 200 g punaseid läätsesid
  • 1 l köögiviljapuljongit
  • 2 tl kurkumit
  • 2 dl vahukoort

Kuumuta ahi 200 kraadini.

Tükelda lillkapsas ja porgandid. Lõika sibulad pooleks. Pane ahjuplaadile lillkapsas, porgand, sibul ja puhastamata küüslauguküüned. Puista peale basiilik, rosmariin, tüümian, sool ja pipar. Sega hoolikalt läbi. Küpseta köögivilju 20 minutit, võta ahjust välja, sega hoolikalt läbi ja pane ahju tagasi veel 20 minutiks. Seni keeda läätsed pehmeks.

Pane suurde potti köögiviljad (nüüd on paras aeg küüslauk ära puhastada) ja läätsed, kalla peale puljong ning lase segul keema tõusta. Seejärel püreesta saumikseriga ühtlaseks. Kalla potti vahukoor ja maitsesta suppi kurkumiga. Lase veel kord supil keema tõusta.

Advertisements
This entry was posted in soolane and tagged , , , , . Bookmark the permalink.

Jaga mõtteid

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s