Jõululiha kõrvale valmistasime selle retsepti järgi kartuleid. Kahjuks jätsid nii kartulid kui ka tomatikaste mind külmaks. Samas ma pole suur kartuli- ja tomatikastmefänn ka :P Ja nii unustasin ma ka korraliku pildi tegemata. Tomatikastet tuli mu meelest selle kartulikoguse kohta liiga palju, aga õnneks arvas mees, et seda võib ketšupi asemel süüa. Kuigi see on tundvalt vähem magus.
Idee siit.
neljale-viiele (101 kcal/100 g)
Kartulid:
- 1 kg kartuleid
- 2 spl õli
- soola
Lõika kartulid kuubikuteks. Sega õliga, maitsesta soolaga. Rösti ühe kihina ahjuvormi laotatult 200 kraadi juures umbes 30 minutit, kuni need on kuldsed.
Tomatikaste:
- 1 spl õli
- 140 g sibulat
- 25 g küüslauku
- 400-grammine purk purustatud tomateid
- 100 tükeldatud värskeid tomateid
- 140 g tomatipastat
- 2 spl paprikapulbrit
- 2 tl suitsupaprikapulbrit
- u 1 tl tšillipulbrit
- 2 tl suhkrut
- soola, pipart
Kastmeks kuumuta pannil õli. Haki sibul. Hauta õlis kuldseks. Lisa hakitud küüslauk ja kõik ülejäänu. Hauta 15 minutit madalal kuumusel, kuni kaste pakseneb. Sega vahepeal ja jälgi, et kaste põhja ei kõrbeks. Ära unusta soola ja pipart lisada. Nüüd on kaste valmis! See on veel maitsvam, kui saab mõne tunni või üleöö seista, aga võib ka kohe süüa.