Hapukapsa-sealihavorm

Ma ei armasta kartuleid ega sealiha ja hapukapsast pole kunagi söönudki, aga see toit on lihtsalt nii hea ja õige. Tõeline jõulukas ja Eesti roog. Ja nii mahlane! Ärge laske värvitul ja igaval välimusel end petta.

kuuele (117 kcal/100 g)

2015-12-25 19.00.10

  • 700 g hapukapsast
  • suhkrut
  • 140 g õuna
  • 720 g sea välisfileed kamaraga
  • soola, pipart
  • 140 g sibulat
  • 750 g kartuleid
  • 4 dl köögiviljapuljongit
  • 40 g võid

Täida ahjuvorm poolenisti hapukapsaga ja maitsesta suhkruga. Pane kapsale viilutatud õun. Lõika liha u 1 cm paksusteks viiludeks. Maitsesta lihatükid mõlemalt poolt soola ja pipraga ning tõsta vormi. Koori sibulad ja lõika õhukesteks ratasteks. Koori kartulid ja lõika 0,5 cm paksusteks viiludeks. Pane lihale sibularattad ja kartuliviilud, maitsesta soolaga. Kõige pealmiseks kihiks pane hapukapsas. Kalla peale puljong ja kata vorm õhukeste võiviiludega. Küpseta 175-kraadises ahjus 1 tund ja 45 minutit.

2015-12-25 18.47.55

This entry was posted in soolane and tagged , , , . Bookmark the permalink.

Jaga mõtteid

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s