Mee-sinepilõhe

Iga lõheretsepti valmistamise järel tituleerin selle enda uueks lemmikuks :D Nii tahaks ka seekord teha. Tõeliselt hea maitsekombinatsioon ja ülilihtne retsept. Kui veidi nuriseda, siis oleks ehk tahtnud tunda rohkem sinepit ja vähem mett.

Idee siit.

kuuele (254 kcal/100 g)

2015-12-27 16.55.542015-12-27 17.01.59

  • 1,1 kg lõhefileed
  • 1 tl soola
  • 1 tl purustatud musta pipart
  • 1 tl suhkrut

Noki pintsettide abil välja kõik peened pindluud. Aseta kala sobiva suurusega ahjuvormi, nahk allpool. Maitsesta soola, pipra ja suhkruga. Kata toidukilega ning lase vähemalt 4 tundi, soovitatavalt 24 tundi jahedas maitsestuda.

Sinepi-meekate:

  • 2 spl kanget sinepit (34 g)
  • 2 spl mett (60 g)
  • 2 spl hakitud värsket tilli (8 g)
  • 1 tl riivitud ingverit (5 g)
  • 4 spl riivsaia või riivleiba (25 g)

Kuumuta ahi 200 kraadini. Sega sinepi-meekatte ained omavahel (v.a. riivsai) ning määri ühtlase kihina kalale. Puista peale riivsai või -leib.

Küpseta kala 200-kraadise ahju keskosas umbes 20 minutit. Punane kala võib keskelt veidi roosakaks jääda!

2015-12-27 16.28.20

Advertisements
This entry was posted in soolane and tagged , , , , . Bookmark the permalink.

Jaga mõtteid

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s