Hakklihakaste peediga

Ülimalt kodune ja mõnus talvetoit. Muutsin hakkliha, puljongi ja jahu koguseid, nii et mul tuli paks päris kaste, nagu mulle ka meeldib. Oleks tahtnud teise portsu veel tõsta.

Idee siit.

kuuele (165 kcal/100 g)

2015-12-28 18.47.03

  • 800 g veisehakkliha
  • 2 spl rapsiõli
  • 200 g hakitud sibulat
  • 30 g hakitud küüslauku
  • 420 g keedetud riivitud peeti
  • soola, pipart
  • 35 g nisujahu
  • 575 ml puljongit
  • 300 g Saare Smetana 30% hapukoort
  • hakitud värsket peterselli ja/või tilli (panin mõlemat 5 g)

Pruunista hakkliha kuumas õlis. Lisa sibul, kuumuta veel paar minutit.

Lisa küüslauk ja keedetud riivitud peet ning kuumuta läbi. Maitsesta soola ja pipraga. Lisa jahu ja kuum puljong ning keeda 5 min kuni 10 minutit.

Alanda kuumust, sega kastmele juurde hapukoor ning kuumuta läbi.

Sega juurde hakitud petersell ja/või till. Serveeri keedukartuliga.

2015-12-28 19.03.39

Advertisements
This entry was posted in soolane and tagged , , . Bookmark the permalink.

Jaga mõtteid

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s