Metspähklite ja piparkookidega vormikook

Kui enamiku jaoks on fakt, et retsept koosneb neljast komponendist, ahvatlev, siis minu jaoks pigem vastupidi: tundub liiga kerge ja igav, et teha. Pähklite, piparkookide, valge šokolaadi ja toorjuustu kombo aga kõlas liiga kutsuvalt, et järele proovimata jätta. Enam lihtsam ei saaks selle valmistamine olla ning maitse on tõeliselt hea. Ja kas pole mitte tore, kui kook läheb seistes aina paremaks (esimesel päeval pigem ei soovitakski süüa, raiskamine :P)? Teinekord ainult jätaks piparkookidest suuremad tükid sisse ja tükeldaks vahekihiks läinud pähklid veidi väiksemaks. Nii püsiks tükid lõigates paremini koos.

Idee raamatust “Piparkoogimaitseline”.

16 ruudukest (488 kcal/100 g)

2015-12-28 17.36.17

  • 300 g valget šokolaadi
  • 100 g piparkooke
  • 150 g metspähkleid
  • 400 g toorjuustu

Sulata šokolaad ja jäta jahtuma. Tee piparkoogid näpu vahel väiksemateks tükkideks. Haki 50 g pähkleid peenemaks. Mikserda toorjuust kergelt läbi. Nirista juurde jahtunud šokolaad ning mikserda veelkord läbi, et kreem oleks ühtlane. Vooderda 20 cm x 25 cm vorm küpsetuspaberiga. Aja pool kreemist vormi põhjale laiali. Laota peale piparkoogitükid ja 100 g pähkleid ning vajuta kergelt kreemi sisse. Vala peale ülejäänud kreem ja määri laiali. Pudista peale pähklipuru ja vajuta see kergelt kreemi sisse. Lase vähemalt tund aega külmas taheneda. Mida kauem kook külmas seisab, seda tihkem ja mõnusam see on. Säilita külmikus.

2015-12-28 11.18.07

Advertisements
This entry was posted in magus and tagged , , , , . Bookmark the permalink.

Jaga mõtteid

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s