Sidruni-ricotta pannkoogid

Kohupiima või ricotta‘ga tehtud pannkoogid meeldivad mulle väga: maitsevad hästi ja tavaliselt on neis vähem kaloreid kui teistes pannkookides. Sidrunikoorest ei tule minu meelest kunagi küllalt sidrunimaitset, nii et lisasin tilga mahla ka. Nii sain parajalt sidrunised ja ka paljalt süües väga head pannkoogid.

Idee siit.

kolmele (187 kcal/100 g)

2016-01-02 12.21.21

  • 200 g riccota‘t
  • 2 muna
  • 150 ml (taimset) piima (kasutasin vanillimaitselist sojajooki)
  • 120 g nisujahu
  • 0,5 tl küpsetuspulbrit
  • 1,5 spl suhkrut
  • näpuotsatäis soola
  • 1 tl vanillisuhkrut
  • poole sidruni riivitud koor
  • maitse järgi sidrunimahla (panin 1 tl)

Vispelda kokku ricotta, munad ja piim. Teises kausis sega kokku nisujahu, küpsetuspulber, suhkur, sool, vanillisuhkur ja sidrunikoor. Vala kahe kausi sisud kokku ja vispelda hoolega, et tainasse ei jääks tükke. Lisa vajadusel veel piima, et tainas oleks tihe, kuid voolav. Samuti võid lisada tilga sidrunimahla, et maitse oleks parajalt sidrunine.

Tõsta supilusika abil pannile tainatörtsud ning küpseta keskmisel kuumusel kuni pannkookidele hakkavad tekkima mullid. Seejärel keera ümber ja küpseta veel minut või paar. Serveeri meelepärasega.

2016-01-02 12.10.18

Advertisements
This entry was posted in magus and tagged , , , , . Bookmark the permalink.

One Response to Sidruni-ricotta pannkoogid

  1. Pingback: Keefiripannkoogid | Cook the day away!

Jaga mõtteid

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s