Maapähklikommid

Kahest koostisosast kergelt soolakad kommid. Autorile meenutasid need veidi Oravakese komme. Tegin retseptis muudatusi ja jätsin piparkoogimaitseaine välja, kuna hooaeg on läbi. Soovi korral aga võib seda 0,5 tl mõlematele kommidele lisada. Samuti asendasin pruunides kommides tumeda šokolaadi piimašokolaadiga, sest sellega tulid minu meelest maitsvamad kommid. Soolapähklid olid mul päris soolased ja pruunides kommides andis see eriti tunda, valgetes väga mitte. Ehk siis jäin tulemusega vägagi rahule. Ainult kommide voolimine oli raske, kuna kella ma ei jälginud: valgete segu muutus liiga tahkeks ja oli raskesti voolitav ning tumedate segu ei tahtnud jälle kuidagi ära tahkuda. Aga läbi raskuste sain mingid plönnitud vormitud.

Idee raamatust “Piparkoogimaitseline”

kokku u 25 kommi

2016-01-08 17.39.39.jpg

Pruunid kommid (587 kcal/100 g)

  • 100 g röstitud soolatud maapähkleid
  • 50 g piimašokolaadi

Valged kommid (595 kcal/100 g)

  • 50 g röstitud soolatud maapähkleid
  • 50 g valget šokolaadi

Pane soolatud pähklid ja šokolaaditükid köögikombaini ning purusta nii kaua, kuni tekib tihke kreem. Tõsta kreem 30 minutiks külma tahenema. Veerata massist meelepärase kujuga kommid.

Advertisements
This entry was posted in magus and tagged , , . Bookmark the permalink.

Jaga mõtteid

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s