Soe läätsesalat röstitud köögiviljadega

Täitev läätsesalat köögiviljadega, millele võib lisada täisterariisi või kinoad. Aga minu meelest oleks see liig. Praegugi jäi see rohke kartuli tõttu minu jaoks veidi kuiv. Teinekord teeks kastme tervest hapukoorepakist ja lisaks ka rohkem mädarõigast, sest seda ei jäänud tulemuses üldse tunda :(

Idee Oma Maitsest.

neljale (126 kcal/100 g)

2016-01-10 15.40.43.jpg

  • 180 g (musti) läätsesid (ei leidnud poest, nii et kasutasin rohelisi)
  • 20 ml sidrunimahla
  • 10 g mett
  • 1 kg köögivilju: porgand, pastinaak, kõrvits, peet, punane sibul jne (panin 310 g kartulit, 280 g porgandit, 275 g peeti, 150 g sibulat)
  • 1 küüslauk (26 g)
  • 2 spl õli
  • 45 g Kreeka pähkleid (panin 15 g pekaanipähkleid, 30 g India pähkleid)

Mädarõikakaste:

  • 150 g 10% hapukoort
  • 20 g mädarõigast
  • soola
  • 5 g hakitud peterselli

Keeda läätsed puljongis vastavalt pakendil olevale õpetusele. Kalla peale sidrunimahl ja mesi ning jäta maitsestuma.

Puhasta köögiviljad, lõika tükkideks, nirista õliga üle ning pane 200-kraadisesse ahju pooleks tunniks röstima.

2016-01-09 15.54.34.jpg

Sega hapukoor mädarõikaga ning maitsesta soola ja peterselliga.

Aseta läätsed ja köögiviljad vaheldumisi vaagnale ning puista peale hakitud pähklid. Serveeri kastmega.

Advertisements
This entry was posted in soolane and tagged , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

Jaga mõtteid

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s