Kana-singi pirukas

Kuna mul riisihelbeid kodus pole, siis tegin piruka muretainapõhjale, mis kunagi alt ei vea. Ma ei tea, mis teema täidisega oli, aga 30 minuti järel ahjust välja võttes oli see mul väga vedel. Kuigi retseptis oli kirjas, et serveerida soojalt. Jahtudes ilmutas pirukas siiski tahenemismärke ja maitset vedel sisu ei muutnud. Oli hea, kuigi mulle isiklikult maasuitsusink ei meeldi ja oleks selle pigem nt peekoniga asendanud.

Idee siit.

248 kcal/100 g

2016-01-13 19.05.14.jpg

Muretainas:

  • 85 g võid
  • 165 g nisujahu
  • 0,8 tl soola
  • 0,8 tl veiniäädikat
  • 45 ml jääkülma vett

Haki külm või õhukesteks laastudeks. Jäta mõneks minutiks toatemperatuurile ootele (või peab olema külm, ent töödeldav). Pane suurde kaussi jahu ja sool, lisa võitükid ja näpi need jahuseks. Kui segu on peaaegu saepurulaadne, lisa veiniäädika-vee segu ja sega tainas käte vahel kiirelt ühtlaseks. Mässi tainas kilesse ja aseta vähemalt 2 tunniks külmikusse ootele. Seejärel kata 20 cm läbimõõduga koogivorm küpsetuspaberiga.

Võid põhja eelküpsetada, kuid ei pea seda tegema. Mina pistsin kümneks minutiks 190-kraadisesse ahju. Tegelikult oleks võinud kahvliga põhja auguliseks torkida,  12 minutit raskusega küpsetada ja siis veel 5 minutit ilma, et põhi kuldseks muutuks.

Tõsta ahjust välja.

Täidis:

  • 1 spl õli
  • 145 g kanafileed
  • 145 g maasuitsusinki
  • üks hakitud sibul (90 g)
  • 15 g hakitud küüslauku
  • soola, pipart
  • 195 g küüslauguga toorjuustu
  • 55 g 10 % hapukoort
  • 1 muna
  • 75 g riivitud juustu
  • 1 suur tomat (115 g)
  • sidrunipipart

Kuumuta pann ning lisa pisut õli. Prae tükeldatud kanafilee, maasuitsusink, sibul ja küüslauk kuni kanafilee on küps. Maitsesta segu meelepäraste maitseainetega.

Sega kokku toasoe toorjuust, hapukoor ja muna. Lisa pannil olev lihatäidis ning sega ühtlaseks. Vala täidis eelküpsetatud põhjale, puista peale riivitud juust ning tõsta juustule tomativiilud. Maitsesta soovi korral sidrunipipraga. Küpseta 180-kraadises ahjus u 30 minutit (mina küpsetaks teinekord pikemalt). Serveeri soojalt (aga ka külmalt on hea!).

Advertisements
This entry was posted in soolane and tagged , , , , , , , . Bookmark the permalink.

Jaga mõtteid

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s