Mustika-juustukook

Üks asi on igal aastal kindel: mehele teen sünnipäevaks alati mustikakoogi. Selle koogi puhul vähendasin koguseid poole võrra, sest muidu poleks me sellest kahekesi jagu saanud. Põhja koguse jätsin siiski muutmata, sest mehele meeldib paks küpsisekiht. Madala koogi puhul pole kahjuks mustikakihte eriti näha :( Kook meenutas maitselt jogurtikooki, olles ülimalt kerge tekstuuriga, kuid samas oli parajalt rammus.

Idee siit.

254 kcal/100 g

2016-01-13 18.46.12.jpg

Põhi

  • 120 g küpsiseid (millest 20 g panin Kalevi sidruniküpsiseid ja ülejäänud 100 g Digestive küpsiseid)
  • 50 g võid

Sulata või, purusta küpsised ja sega omavahel kokku. Kui soovid koogile ilusat siledat äärt, vooderda 20 cm läbimõõduga lahtikäiva vormi siseküljed küpsetuspaberiga. Suru küpsisepuru koogivormi põhja. Pane põhi sügavkülma.

Täidis

  • 200 g mustikaid
  • 75 g suhkrut
  • 0,5 sidruni mahl (30 ml)
  • 10 g kiiresti lahustuvat želatiini
  • 210 g toorjuustu
  • 300 g vanilje kohupiimapastat
  • 1 dl vahukoort

Täidise jaoks tambi 100 g mustikaid katki, sega 50 g suhkruga ja jäta ootele. Pigista sidrunist välja mahl (võid soovi korral ka natuke koort juurde riivida), lisa sellele 1 spl vett ja pane väiksesse potti. Kuumuta mahl, aga ära keema lase, ja lahusta selles hoogsalt vispeldades želatiin. Lisa kohe ka mustika-toormoos ja kuumuta veel natuke, et želatiinisegu hästi mustikatega seguneks.

Ühes kausis sega toorjuust kohupiimapasta ja 25 g suhkruga ühtlaseks. Teises kausis vahusta vahukoor. Kolmekihilise koogi saamiseks:

Sega 2/5 (leigetest) mustikatest vispliga 1/3 kreemiga. Seejärel sega õrnalt hulka 1/3 vahukoorest. Kalla vormi, puista peale peotäis mustikaid. Pane kook sügavkülma u 10 minutiks.

Sega 1/5 mustikatest vispliga 1/3 kreemiga. Seejärel sega õrnalt hulka 1/3 vahukoorest. Tõsta lusikaga eelmise kihi peale, puista peale peotäis mustikaid. Pane kook tagasi sügavkülma u 10 minutiks.

Sega 2/5 mustikatest vispliga 1/3 kreemiga. Seejärel sega õrnalt hulka 1/3 vahukoorest. Tõsta lusikaga eelmise kihi peale ja puista kaunistuseks äärtele mustikad. Pane külmkappi vähemalt 5 tunniks kuni üleöö.

2016-01-13 18.49.35.jpg

Advertisements
This entry was posted in magus and tagged , , , , , . Bookmark the permalink.

Jaga mõtteid

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s