Hommikusöögimuffinid

Polnud omale varem hommikusöögiks muffineid küpsetanud, nii et oli aeg see kutsuv retsept järele proovida. Muffinid tulid veel paremad kui ootasin. Eriti meeldisid peale raputatud seemned, mis ahjus krõbedaks küpsesid. Kuna tainas oli väga magus, lisasin algretseptis olnud mustsõstarde asemel muffinitesse hoopis punaseid sõstraid.

Idee Oma Maitsest

6 tk (259 kcal/100 g)

2016-01-16 12.02.08.jpg

  • 1 muna
  • 70 g maitsestamata jogurtit
  • 20 g rapsiõli
  • 65 g õunapüreed
  • pool küpset banaani (60 g)
  • 2 spl vedelat mett (60 g)
  • 0,5 tl vanillisuhkrut
  • 100 g täisteranisujahu
  • 25 g kaerahelbeid (pluss 2 g katteks)
  • 0,75 tl küpsetuspulbrit
  • 0,75 tl soodat
  • 0,75 tl kaneeli
  • 50 g (külmutatud) punaseid sõstraid
  • veidi soola
  • 1 spl eri seemneid (panin 8 g kõrvitsaseemneid ja 8 g päevalilleseemneid)

Kuumuta ahi 180 kraadini, pöördõhurežiimil 160 kraadini. Täida 6-kohalise muffinipanni iga avaus muffinipaberiga. Sega muna, jogurt, õli, õunapüree, kahvliga purustatud banaan, mesi ja vanillisuhkur. Ühenda omavahel ülejäänud komponendid, v.a seemned. Lisa maitseks ka veidi soola.

Vala nn märjad komponendid kuivainete hulka ning sega tainas läbi. Jaga tainas vormide vahel. Puista muffinitele seemned nind veidi kaerahelbeid. Küpseta 25 min kuni 30 minutit, kuni muffinid on kuldsed ja kerkinud ning puutikk jääb proovides puhtaks. Tõsta ahjust ning jahuta.

Advertisements
This entry was posted in magus and tagged , , , , , , . Bookmark the permalink.

Jaga mõtteid

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s