Kanapirukas köögiviljade ja juustuga

Suutsin jälle kiirustades retsepti jälgimisel kogustega eksida ja panin põhja 100 g vähem võid. Seega oli see ülimure ja raskesti töödeldav. Kuid üllataval kombel sai mees selle rullimisega siiski hakkama ja pirukat süües ei olnud küll aru saada, et nii suure vea olin teinud :D Kogused olid retseptis ebamäärased, nii et tegin tunde järgi. Täitsa hea sai ja poiste seltskonnas kadus see laualt kiirelt. Kuigi mulle brokoli ega lillkapsas eriti ei meeldi, olid need selles pirukas omal kohal ja aitasid muidu juustuselt rammusat pirukat kergemaks teha.

Idee siit.

226 kcal/100 g

2016-01-16 13.07.25

Põhi

  • 200 g võid (panin 100 g)
  • 350 g jahu
  • 1 muna
  • 1 tl soola
  • 4 spl külma vett

Riivi külm või jahu sisse, lisa sool ja muna ning näpi tainas kokku. Lisa külm vesi ja sõtku kiirelt tainapalliks. Pane ümber toidukile ja aseta täidise valmistamise ajaks külma.

Täidis

  • 1 suur sibul (120 g)
  • 420 g suitsutatud kanakintsu (eemaldasin naha)
  • 4 suurt muna
  • 150 ml köögikoort
  • soola, pipart
  • 1 lillkapsas (200 g)
  • 1 brokoli (200 g)
  • 1 peotäis riivitud valget juustu (65 g)
  • 2 suurt peotäit riivitud cheddar juustu (135 g)
  • 2 peotäit riivsaia (40 g)

Pruunista sibul kergelt. Tükelda suitsukana. Klopi kokku munad ning lisa köögikoor. Maitsesta segu vähese soola ja pipraga. Tükelda lillkapsas ja brokoli väikesteks õisikuteks.

Võta 28 cm läbimõõduga lahtikäiv koogivorm ja kata küpsetuspaberiga. Rulli tainas õhukeseks ning vooderda sellega vorm. Tee kahvliga augud põhja, kata fooliumi ja kuivatatud ubadega ning pane ahju 200 kraadi juurde 10 minutiks.

Seejärel võta foolium ära ning kata pirukas täidisega: kana, sibul, lillkapsa- ja brokoliõisikud kenasti laotuna. Vala üle munaseguga ning puista peale esmalt valge riivjuust, siis cheddar ning lõpuks riivsai. Kata fooliumiga ning pane ahju 30 minutiks 190 kraadi juurde. Pärast 20 minutit võta foolium ära, raputa peale veel veidi riivsaia ja cheddar‘it ning lase ülemisel restil veel 10 minutit küpseda, et juust ja riivsai muutuks krõbedaks.

2016-01-16 17.53.13

Advertisements
This entry was posted in soolane and tagged , , , , , , . Bookmark the permalink.

Jaga mõtteid

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s