Konjakikoogikesed

Kerge konjakimaitsega biskviidist koogikesed. Lihtne teha, ilus vaadata ja veel mõnusam süüa.

Idee siit.

u 20 tk (435 kcal/100 g)

2016-01-15 18.40.12.jpg

  • 50 g nugatit
  • 150 g tumedat šokolaadi
  • 2 dl vahukoort (+ soovi korral 1,5 dl kaunistamiseks, ma lisasin sellele ka 60 g keedetud kondenspiima)
  • 1 tl vanillisuhkur
  • 400 g biskviiti
  • 70 g mandlijahu
  • 3 spl tumedat kakaod
  • 150 g võid (toatemperatuuril)
  • u 100 g konjakit

Tükelda nugat ja šokolaad ning pane kaussi. Kuumuta vahukoor keemiseni ja kalla šokolaadile, lisa vanillisuhkur. Sega ühtlaseks šokolaadikreemiks ja lase jahtuda.

Vahepeal purusta biskviit suures kausis, lisa sellele mandlijahu ja kakao. Nüüd vahusta või heledaks kohevaks vahuks. Jätkates vahustamist lisa järk-järgult šokolaadikreem. Kalla kreem biskviidile, lisa konjak ja sega ühtlaseks massiks. Vajadusel võib lisada ka rohkem konjakit, sest esialgu peab maitse olema tugevam, sest seistes imendub konjak biskviiti ja maitse tuhmub. Suru saadud mass u 20 cm × 25 cm koogivormi, mis on vooderdatud küpsetuspaberiga. Lase üleöö hanguda. Seejärel lõika meelepärased tükid ja kaunista vastavalt soovile, näiteks vahustatud vahukoorega, millele lisatud keedetud kondenspiima.

Advertisements
This entry was posted in magus and tagged , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

Jaga mõtteid

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s