Maksahautis

Algretsept tundus veidi kahtlane: nimelt tuli seal maksa koos köögiviljadega hautada. 20 minutit! Kuna maks valmib palju kiiremini kui köögiviljad, tegin selle eraldi pannil valmis ja lisasin pärast hautisele. Tundus, et see oli õige otsus. Mõnus kodune hautis.

Idee siit.

 kuuele (88 kcal/100 g)

2016-01-17 18.23.07.jpg

  • 750 g veisemaksa
  • 2 spl võid
  • soola, pipart
  • 200 g sibulat
  • 3 spl jahu
  • 320 g porgandit
  • 400 g kaalikat
  • 7 dl köögiviljapuljongit
  • 1,5 tl kuivatatud punet
  • 6 spl lahjat hapukoort (90 g)

Lõika maks 5 cm suurusteks ribadeks, prae pannil võis ning maitsesta soola ja pipraga. Lisa viilutatud sibul, puista peale jahu ja kuumuta läbi.

Lisa kooritud ja kangideks lõigatud porgandid ja kaalikas potti. Vala peale puljong ja lisa pune. Kata kaanega ja hauta 20 minutit, kuni aedviljad on pehmed. Lisa hapukoor ning pannil praetud maks-sibul ja maitsesta. Serveeri keedetud kartulitega.

2016-01-17 18.36.10.jpg

Advertisements
This entry was posted in soolane and tagged , , , . Bookmark the permalink.

Jaga mõtteid

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s