Juustune lillkapsasupp

Olen harjunud enam-vähem korra nädalas suppi tegema, nii et eelmine nädal oli väga vaevaline, kuna suppi menüüs polnud. Nüüdseks oli supiisu juba päris kannatamatuks muutunud. Lillkapsas on köögivili, mida ma muidu väga ei armasta, aga püreesupipõhjana on see üks mu lemmikuid. See supp oli meeldejäävalt hea. Sinepit panin rohkelt (kohe nii, et kõrvetas suud ja pani nina jooksma), nii et selle kogust tasub vähendada, kui eriti suur sinepifänn pole.

Idee Rimi reklaamlehest.

kuuele (59 kcal/100 g)

2016-01-20 18.09.32.jpg

  • 1 spl õli
  • 115 g sibulat
  • 25 g küüslauku
  • 1,4 kg lillkapsast (kasutasin külmutatud)
  • u 1650 ml puljongit
  • 3 loorberilehte
  • 150 ml vahukoort
  • 225 g Cheddar juustu
  • 40 g sinepit
  • soola-pipart

Kuumuta paksupõhjalises potis õli.

Haki sibul ja küüslauk ning viska potti. Prae need pehmeks, kuid ära pruunista. Lõika lillkapsas õisikuteks ning lisa samuti potti. Kuumuta veel minut-kaks.

Vala peale puljong koos loorberilehtedega ning kata pott kaanega. Lase tasasel tulel umbes 15 minutit podiseda või kuni lillkapsas on pehmeks keenud. Tõsta pott tulelt.

Eemalda loorberilehed ning püreesta supp saumikseriga. Lisa vahukoor, riviitud juust ja sinep. Kuumuta uuesti keema ning vajadusel maitsesta soola, pipraga.

Advertisements
This entry was posted in soolane and tagged , , , , . Bookmark the permalink.

Jaga mõtteid

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s