Granaatõunamüsli

Müsli algretseptis oli kasutatud suures koguses eri magusaineid: pruuni suhkrut, mett ja vahtrasiirupit. Mina kasutasin neist ainult keskmist ja sedagi päris väikses koguses, kuna enne ahju panekut tundus müsli ülimagus. Kahjuks küpsedes magus maitse vähenes ja ka ilusad punased granaatõunaseemned kuivasid kokku. Toorena maitses müsli mulle igatahes kordades rohkem, aga eks enda süü, et magusakogust nii palju vähendasin.

Idee Oma Maitsest.

u 600 g (498 kcal/100 g)

2016-01-21 19.13.54.jpg

  • 320 g täisterakaerahelbeid
  • 100 g mandlilaaste (panin 50 g ja lisaks 25 g India pähkleid ja 25 g sarapuupähkleid)
  • 90 g kookosõli
  • 3 spl kuni 4 spl pruuni suhkrut (jätsin lisamata)
  • 245 g mett (panin 130 g)
  • 1 suur granaatõun (215 g seemneid)

Kuumuta ahi 180 kraadini. Kata ahjuplaat küpsetuspaberiga. Sega kausis kaerahelbed ja mandlilaastud (ning pähklid). Väikses potis kuumuta kookosõli, (suhkur) ja mesi, kuni need on sulanud. Kalla segu kaussi helvestele ja sega läbi. Viimasena lisa puhastatud granaatõunaseemned ja kalla müslisegu ahjuplaadile. Aja ühtlaselt laiali ja küpseta aeg-ajalt segades umbes 35 minutit, kuni müsli on krõbe ja kuldpruun.

2016-01-21 18.05.50.jpg

This entry was posted in magus and tagged , , , , , , . Bookmark the permalink.

1 Response to Granaatõunamüsli

  1. Pingback: Talvine smuutipostitus | Cook the day away!

Jaga mõtteid

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s