Kihiline porgandikook toorjuustukreemi ja Kreeka pähklitega

Kihilised koogid võivad olla aeganõudvad, kui on vaja küpsetada ühes vormis nt neli põhja. Õnneks selles retseptis sai põhja korraga ahjuplaadil valmis küpsetada ja siis neljaks võrdseks tükiks lõigata.

Klassikaline porgandikook oli vahepeal mu lemmikkook ja kõik, kellele seda maitsta andsin, olid sellest sama vaimustuses kui mina. Siinses retseptis on aga lisaks tavapärasele toorjuustukihile ka pähklid sekka visatud ning valge jahu asemel täisteranisujahu ja kaerajahu kasutatud. Kusjuures viimase ostsingi nüüd esmakordselt selle koogi tarbeks koju.

Kahjuks ei ole ma tulemusega sama rahul kui oma lemmikkoogiga. On küll jube tervislik, aga natuke kuivaks jäi, sest põhi tuli liiga paks ja kreemi oli liiga vähe. Nagu teise retsepti järgi oleks teinud, sest minu kook ei näinud ka sama hea välja.

Idee siit.

367 kcal/100 g

2016-01-26 19.13.01.jpg

  • 150 g toasooja võid
  • 180 g Demerara suhkrut
  • 4 muna
  • 180 g täisteranisujahu
  • 120 g kaerajahu
  • 2 tl küpsetuspulbrit
  • 2 tl soodat
  • 1 tl soola
  • 1 tl jahvatatud kaneeli
  • 400 g värsket porgandit, koorituna ja peene riiviga riivituna
  • ühe apelsini riivitud koor (5 g)
  • 150 g röstitud ja hakitud Kreeka pähkleid

Vahusta toasoe või suhkruga. Lisa ükshaaval munad (mikserda esmalt üks muna või-suhkrumassi sisse ja alles siis lisa järgmine). Sõelu kaussi juurde jahud, küpsetuspulber, sooda, sool ja kaneel. Sega läbi ja sega siis tainas porgandi, apelsinikoore ja umbes poolte hakitud pähklitega. Kalla tainas küpsetuspaberiga vooderdatud ja õliga määritud ahjuplaadile. Laota ühtlase kihina ahjuplaadile laiali. Aseta tainas eelkuumutatud ahju 160 kraadi juurde umbes 35 minutiks.

2016-01-26 17.49.52.jpg

Pärast ahjust võtmist jahuta kooki jahutusrestil. Keera jahtunud kook teisele ahjuplaadile kummuli ja eemalda ettavaatlikult küpsetuspaber. Lõika kook neljaks võrdseks ruuduks (ma lõikasin neljaks ribaks).

2016-01-26 18.44.15.jpg

Toorjuustukate:

  • 400 g maitsestamata toorjuustu
  • 65 g tuhksuhkrut
  • 1 tl vanillisuhkrut
  • veidi sidrunimahla (15 ml)

Vahusta toasoe toorjuust koos suhkru, vanillisuhkru ja sidrunimahlaga ühtlaseks kreemiks. Aseta esimene koogikiht taldrikule või koogialusele ja määri sellele umbes neljandik kreemist. Korda sama iga kihiga. Viimasele kihile puista peale veel hakitud pähkleid.

Advertisements
This entry was posted in magus and tagged , , , , , . Bookmark the permalink.

Jaga mõtteid

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s