Koorene kartulisalat

Tavaliselt teen kartulisalatit oma lemmikretsepti järgi, aga otsustasin nüüd teisi retsepte ka proovida. Siinses retseptis kutsus eriti peekon, mis teeb iga salati kümme korda paremaks ja oma suitsuse/soolase meki tõttu maitseb see salat kindlasti eriti meestele. Retseptis on kasutatud “salatisibulat”. Pole kindel, kas selle all mõeldi tõesti poes müüdavaid hiiglaslikke sibulaid. Raske uskuda, sest algretseptis oli neid lausa neli siia pandud. Hiljem aga mõtlesin, et äkki mõeldi selle all hoopis rohelist sibulat. Kahju, et varem kohale ei jõudnud, sest toores sibul salatis pole väga minu teema. Salat jäi ka natuke kuivaks, aga kui tsipa rohkem kastet või veidi värsket kraami (nt kurki!) sees oleks olnud, siis ei oleks midagi ette heita.

kuuele (124 kcal/100 g)

2016-01-25 17.47.43.jpg

  • 8 suuremat keedetud kartulit (850 g)
  • 100 g peekonit (kasutasin Ameerika toorsuitsu)
  • 120 g salatisibulat
  • 9 keedetud muna
  • 2 dl lahjat hapukoort
  • 2 dl lahjat majoneesi
  • 10 g hakitud tilli
  • 1,5 tl soola
  • pipart

Lõika kartulid suuremateks tükkideks. Lõika peekon ribadeks, pruunista pannil ja nõruta majapidamispaberil. Haki sibul ja tükelda munad. Sega salatiained omavahel. Sega hapukoor, majonees, till, sool ja pipar. Vala salatile ja sega. Lase paar tundi maitsestuda.

This entry was posted in soolane and tagged , , , , , , . Bookmark the permalink.

Jaga mõtteid

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s