Tomatine köögivilja riisivorm

Vahel on õhtusöögiga kiire ja pole aega kastet ise kokku keeta. Siis tuleb appi poe pastakaste. Ise üldiselt väldin neid, aga kui seda sisaldav retsept mu teele satub, siis ühe koostisosa pärast tegemata ka ei jäta. Salvesti pastakaste oli üllatavalt tuline, nii et ei soovitaks seda inimestele, kes tuliseid toite ei armasta. Aga mulle maitses. Kiire, lihtne ja väga täitev.

Idee siit.

neljale (122 kcal/100 g)

2016-01-28 19.16.22.jpg

  • 125 g keetmata basmati riisi
  • 140 g riivitud juustu
  • 2 muna
  • 1 sibul (100 g)
  • 1 suvikõrvits (280 g)
  • 1 paprika (180 g)
  • 1 spl rapsiõli
  • 1 purk Salvesti hõrkude köögiviljade pastakastet (420 g)
  • soola, pipart
  • 1 purk kikerherneid (220 g)

Keeda riis soolaga maitsestatud vees pakendil antud juhendi järgi. Jahuta. Sega 2/3 juustust, munad ja riis.

Haki köögiviljad piklikuteks kangidest. Kuumuta õlis tükeldatud sibul. Kui sibul on klaasjas, lisa suvikõrvits. Mõne hetke pärast lisa paprika ja pastakaste. Maitsesta soola ja pipraga. Kurna ja loputa kikerherned ning sega kastmesse.

Vala köögiviljad ahjuvormi, määri peale riisisegu ning puista üle järelejäänud riivjuustuga.

Küpseta 200-kraadises ahjus 30 minutit.

2016-01-28 19.17.49.jpg

This entry was posted in soolane and tagged , , , , . Bookmark the permalink.

Jaga mõtteid

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s