Kartulisteigid Satay kastmega

Kui mees kodust ära, siis on hea hetk igasugu veidraid toite proovida. Tema oleks kartulisteikide kõrvale kindlasti liha nõudnud! Proovisin seda rooga sellepärast, et külmikus vedeles poolik purk Satay kastet. Halba see igatahes ei tõotanud, sest kellele ei meeldiks krõbe ahjukartul ja maapähkline Satay kaste. Kaste tuli mul küll veidi liiga vedel, aga maitses väga hästi! Kahjuks on mul on kartuliga söömisega alati probleem, et see jääb mu jaoks liiga kuivaks ja samuti täidab see eriti kiiresti kõhtu, nii et ega ma palju seda toitu süüa jaksanud :D

Idee siit.

kahele (189 kcal/100 g)

2016-02-06 18.41.04.jpg

Kartulisteigid:

  • u 840 g kartulit
  • 1 spl õli
  • 1 tl soola

Kaste:

  • 3 kuhjaga spl Satay kastet (103 g)
  • 3 spl taimset koort (45 ml, kasutasin 3,2-protsendilist piima)
  • 2 spl sojakastet (30 ml)

Pane ahi 200 kraadi juurde kuumenema. Pese kartulid korralikult puhtaks ja lõika pikkupidi suured lapikud viilud (umbes 7 mm paksused). Kuivata iga viil köögipaberiga kuivemaks. Määri viilud hoolikalt õli ja soolaga kokku ning küpseta ahjus 25 minutit, kuni kuldpruunid.

Kastme jaoks sega Satay kaste läbi koore ja sojakastmega ning aja korraks keema.

Advertisements
This entry was posted in soolane and tagged , . Bookmark the permalink.

Jaga mõtteid

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s