Martsipanitäidisega vastlakuklid keefiritainast

Keefiritainast oli hästi mõnus valmistada. Tekstuur oli väga meeldiv ja tainas lõi ilusti kausi küljest lahti. Kahjuks aga küpses see võrreldes klassikalise tainaga ahjus kuivemaks ja maitse oli kuklit paljalt süües mittemidagi ütlev.

Täidiseks panin martsipani ja peale kohupiima-vahukooresegu. Martsipani oleks isegi 50 g rohkem võinud panna, sest kuigi see on ülimagus asi, tasakaalustas kohupiima-vahukooremüts magususe ilusti ära.

Ideed siit ja siit.

7 tk (316 kcal/100 g)

2016-02-06 15.19.272016-02-06 15.21.34

  • 50 g võid
  • 1,5 dl keefirit
  • 12,5 g pärmi
  • 20 g suhkrut
  • 210 g kuni 240 g nisujahu
  • 0,25 tl soola
  • määrimiseks muna

Sulata või ja jäta ootele.

Pane keefir potti ning soojenda tasasel tulel, kuni see on käesoe. Sega suures kausis pärm suhkruga. Lisa käesoe keefir. Seejärel lisa pool jahukogusest ja sool. Nüüd lisa jahtunud või ja seejärel jätka jahu lisamist järk-järgult. Pärmitainast tasub alati pikalt ja korralikult sõtkuda, kuni tainas lööb kätest ja kausist lahti. Valmis tainas kata rätikuga ja pane sooja kohta u 45 minutiks kerkima.

Nüüd vormi kuklid. Selleks murra natuke tainast, nii munasuurune tükk ja pane jahusele lauale. Pane peopesa kukli peale ja tee kukli kohal väikeseid tugevaid ringe, samal ajal kuklit kergelt surudes (vaata videot). Mul õnnestus sama tegevus kahe käe vahel palju edukamalt. Valmis kukkel aseta küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile ja lase veel kerkida.

2016-02-06 13.07.06.jpg

Määri kuklid pealt lahtiklopitud munaga ja küpseta 200-kraadises ahjus 12 min kuni 15 minutit, kuni kuklid muutuvad kaunilt kuldseks.

2016-02-06 14.18.02.jpg

Lase köögirätiku all täielikult jahtuda ja seejärel lõika kuklitelt “kaas” pealt ära. Uurista väja suurem osa sisust, kuid ole ettevaatlik, et põhja ära ei lõhuks!

  • 150 g martsipanimassi
  • 2 tl piima
  • 200 ml vahukoort
  • 1,5 spl suhkrut (23 g)
  • 1 tl vanillisuhkrut
  • 200 g lahjat vanillikohupiima

Pane martsipan ja piim köögikombaini ja mikserda need ühtlaseks. Jaga segu kuklite vahel ära. Vahusta koor suhkrutega ning sega kohupiimaga ühtlaseks kreemiks. Pritsi kohupiimavaht kuklitele martsipanitäidise peale. Aseta “kaaned” peale tagasi. Puista üle tuhksuhkruga.

Advertisements
This entry was posted in magus and tagged , , , , . Bookmark the permalink.

Jaga mõtteid

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s