Kartulipüree porgandi ja kookospiimaga

See püree ei tulnud nii hea kui lootsin. Esiteks jätsin liiga vähe keeduvett alles. Ei oskagi öelda, palju seda oleks kulunud, et mõnus kreemine püree saada. Mul jäi püree suht kuiv. Ja seda tuli metsik kogus. Raudselt olid algretseptis antud koorimata köögiviljade kaalud (who does that?)…

Idee siit.

kaheksale (75 kcal/100 g)

2016-02-08 18.09.59.jpg

  • 2 kg kartulit
  • 330 g sibulat
  • 400 g porgandit
  • 1 spl õli
  • 1 dl lahjat kookospiima (sellest 35 ml panin piima)
  • 3 spl võid
  • kartulite keeduvett (panin 300 ml)
  • soola, pipart
  • maitserohelist (panin 15 g tilli, 20 g rohelist sibulat, 10 g peterselli)

Koori kartulid ja keeda pehmeks.

Kartulite keemise ajal puhasta sibulad ja porgandid ning peenesta need köögikombainiga. Kuumuta sibulad pannil õlis kuni saad pehmed ja klaasjad magusad sibulad. Kuumuta ka porgand läbi.

Kurna kartulid ära, kuid jäta keeduvesi alles. Nüüd tambi kartulid katki, lisa kookospiim ja või ning hakka miksriga vahustama. Vahustamise ajal lisa vajadusel keeduvett, et tulemus oleks mõnus ja kreemine püree. Maitsesta soola ja pipraga.

Kui kartulipüree on vahustatud, sega sinna hulka porgandid ja sibulad ning soovi korral ka maitserohelist.

Advertisements
This entry was posted in soolane and tagged , , . Bookmark the permalink.

Jaga mõtteid

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s