Kookospiimamarinaad kanale

Tavaliselt pole marinaadid paljalt maitstes eriti head, aga see meeldis mulle ka nii. Arvan, et kookospiimamarinaad on mee-sinepimarinaadi järel mu teisena lemmik. Parajalt vürtsikas, parajalt magus, parajalt hapukas.

Idee siit.

viiele-kuuele (132 kcal/100 g)

2016-02-08 18.14.17.jpg

  • 15 g küüslauku
  • 1 dl lahjat kookospiima
  • poole laimi mahl (22 ml)
  • 1 spl sojakastet
  • 2 spl suhkrusiirupit (60 g)
  • 1 spl õunaäädikat
  • 2 tl tšillipulbrit
  • 1 tl Cayenne’i pipart
  • 1 tl soola
  • 880 g kanafileed

Püreesta kõik koostisosad saumiksriga ja marineeri kana selles marinaadis paar tundi, veel parem kui öö läbi.

2016-02-07 14.21.46.jpg

Aja mittenakkuv pann kuumaks ja pane marinaadist nõrutatud kanafileed pannile. Pruunista igalt küljelt 2 min kuni 3 minutit (tegin seda kahes jaos). Kui kanafileed on üleni pruunistatud, keera kuumus madalamaks ja vala pannile marinaad.

Nüüd pane pannile kaas peale ja küpseta kana marinaadis umbes 15 minutit. Et kana igalt küljelt ühtlaselt küpseks, võiks seda iga 5 minuti järel keerata ja leemega kasta.

Kui 15 küpsetusminutit on läbi, tõsta pann tulelt ja lase sellel kaane all koos leeme ja kanafileega 5 min kuni 10 minutit seista.

PS! Niimoodi valmib terve kanafilee kaaluga 250 g. Kui su kanafilee on pisut suurem, küpseta seda minut või kaks rohkem. Kui aga väiksem, siis minut või kaks vähem. Mina täpset kaalu ei teadnud ja küpsetasin veidi üle :(

2016-02-08 18.30.01.jpg

Advertisements
This entry was posted in soolane and tagged , , , . Bookmark the permalink.

Jaga mõtteid

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s