Ghoriba ehk Maroko makroonid

Makroonide valmistamine on alati nii närvesööv. Miljon asja, mis võib valesti minna. Maroko makroonid on nende kõrval aga piece of cake! Need peavadki ahjus mõranema! Tekstuur ja maitse on neil aga sama nagu tavalistel makroonidel: mandlimaitselised küpsised, mis seest nätsked ja pealt krõbedad. Suurepärased! Kuigi need pidid kaks nädalat säilima, siis mul kivistusid miskipärast järgmiseks päevaks ära, nii et vaadake ette :(

Idee siit.

16 tk (575 kcal/100 g)

2016-02-10 19.18.44

  • 1 muna
  • 125 g tuhksuhkrut
  • 250 g mandlijahu
  • 0,5 tl küpsetuspulbrit
  • 0,5 sl toatemperatuuril võid
  • 0,5 tl vanillisuhkrut
  • poole sidruni koor
  • vajadusel sidrunimahla
  • küpsiste vormimiseks tuhksuhkrut

Kuumuta ahi 180 kraadini.

Vahusta muna tuhksuhkruga kohevaks heledaks vahuks. Lisa mandlijahu, küpsetuspulber, või, vanillisuhkur, sidrunikoor ja sega kokku ühtlane ja üsnagi tihke tainas. Vajadusel niisuta tainast natukese sidrunimahlaga.

Vormi tainast pallikesed, vahepeal käsi vette kastes, et protsessi lihtsustada ‘. Suru pallikesed lamedamaks, kasta tuhksuhkrusse ja aseta küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile. Küpseta u 15 minutit, kuni küpsised on kergelt kuldsed. Kindlasti ei tohi küpsiseid üle küpsetada, sest siis nad kuivavad ära.

2016-02-10 17.44.20.jpg

Vajadusel puista valmis küpsistele veel tuhksuhkrut ja lase neil täielikult jahtuda. Säilita suletud karbis kuni kaks nädalat.

Advertisements
This entry was posted in magus and tagged , . Bookmark the permalink.

Jaga mõtteid

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s