Hapukapsa-lihapirukad

Pealt krõbeda, kuid samas pehme tainaga pirukad, mille sees rohkelt hakkliha ja praekapsast. Nii mahlane ja tänu sulatatud juustule ka kreemine täidis. Poistekarjaga laua taga istudes kadusid ikka väga kiirelt.

Idee siit.

16 pirukat (265 kcal/100 g)

2016-02-12 19.26.52.jpg

  • 450 g kalkunihakkliha (rinnalihast)
  • soola, pipart
  • 10 g küüslauku
  • 5 g tšillit
  • 300 g praekapsast porgandiga
  • 80 g sulatatud juustu (kasutasin kukeseenemaitselist)
  • 800 g pärmi-lehttainast (2 pakki sellist, kus pakis 4 tainalehte)
  • 1 muna

Täidise valmistamiseks prae hakkliha mittenakkuval pannil roosaka värvuse kadumiseni. Maitsesta soola ja pipraga. Seejärel tõsta hakkliha kõrvale. Samal pannil kuumuta ka hakitud küüslauku, tšillit ning praekapsast. Viimasena lisa pannile sulatatud juust. Sega, kuni juust on sulanud. Sega juurde eelnevalt küpsetatud hakkliha. Maitsesta vajadusel ning lase segul vähemalt pool tundi jahtuda.

Lõika tainalehed pooleks nii, et saad 16 tainaruutu. Jaota ruutude keskele täidis ning tõsta siis tainaruutude nurgad keskele. Seejärel suru uued tekkinud tainanurgad samuti keskele ning suru need tugevasti kokku. Määri pirukaid pealt lahtiklopitud munaga ning küpseta neid pöördõhuržiimil 200 kraadi juures u 15 minutit.

2016-02-12 17.42.29.jpg

Advertisements
This entry was posted in soolane and tagged , , , , . Bookmark the permalink.

Jaga mõtteid

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s