Mesikäpatort

Nii lihtsa tordi suutsin ka ära rikkuda ja pidin osa sellest kaks korda tegema. Aga sellest me ei räägi :D Kook sai tehtud mehele, sest ta armastab üle kõige Kalevi Mesikäpa sarja. Kartsin, et see tuleb liialt magus, aga üllataval kombel ei tulnud. Pigem oli see liiga rasvane: toorjuustu-vahukoore segu tundus keelel nagu võikreem. Minu jaoks liiga rammus.

Idee siit.

388 kcal/100 g

2016-02-13 15.56.24.jpg

  • 90 g Mesikäpa vahvleid
  • 65 g Mesikäpa vahvliga piimašokolaadi
  • 45 g Mesikäpa batoonikesi
  • 150 g Dops küpsiseid
  • 3 želatiinilehte
  • 70 ml  pluss 330 ml vahukoort
  • 80 g suhkrut
  • 400 g toasooja toorjuustu

Haki vahvlid, šokolaad, kommid ja keera küpsised lahti.

Võta 20 cm läbimõõduga lahtikäiv ümmargune koogivorm. Kata küpsetuspaberiga põhi ja ääred. Laota Dopsi küpsised vormi põhja, kreemiga osa üleval. Selle peale pudista peotäis vahvleid.

Leota želatiinilehti 5 min külmas vees. Samal ajal lase koor (70 ml) keema. Võta tulelt ja lisa veest tühjaks pigistatud želatiinilehed koorele. Sega läbi ja aseta kõrvale jahtuma.

Vahusta vahukoor (330 ml) suhkruga kohevaks. Lisa toorjuust ja sega, kuni tekib ühtlane kreem. Nüüd nirista sisse želatiini-kooresegu, ise pidevalt segades.

Vala pool kreemist vahvlite peale. Pudista peale šokolaadi, komme ja vahvleid. Vala peale ülejäänud kreem ja silu spaatliga siledaks. Jahuta mõni tunnike külmikus. Kaunista küpsisepuruga.

2016-02-13 15.56.52.jpg2016-02-13 16.08.17.jpg

Advertisements
This entry was posted in magus and tagged , , , , . Bookmark the permalink.

Jaga mõtteid

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s