Kartuli-lõhevorm päikesekuivatatud tomatitega

Ikka ja jälle üllatun, kuidas vahel maitsevad just kõige lihtsamad retseptid, milles vähe koostisosi, kõige paremini. Polnudki vist varem lõhet kartuliga söönud, aga väga hästi sobisid kokku.

Idee siit.

kuuele (154 kcal/100 g)

2016-02-15 19.02.04.jpg

  • 1220 g kooritud kartuleid
  • soola, pipart
  • 30 g tomatimaitselist oliiviõli
  • 1100 g lõhefileed
  • 115 g päikesekuivatatud tomateid õlis
  • 25 g küüslauku
  • peotäis värsket basiilikut (18 g)

Koori kartulid, lõika u 3 cm tükkideks. Pane parajalt suurde ahjuvormi ühekordse kihina, maitsesta soola/pipraga ja nirista tomatipurgist peale oliiviõli. Küpseta 225-kraadises ahjus umbes 20 min kuni 25 minutit, kuni kartulid on pehmed, aga mitte veel pruunistunud.

Samal ajal puhasta kalafilee luudest ja lõika 2 cm kuni 3 cm tükkideks.

Võta vorm ahjust välja, sega kartulid kergelt läbi ning laota peale kalatükid. Maitsesta soola/sidrunipipraga ning küpseta 200-kraadises ahjus umbes 5 minutit.

Lõika päikesekuivatatud tomatid väiksemateks tükkideks, haki küüslauk. Puista tomati-küüslaugusegu kartulitele-kalatükkidele ning pane veel 5 min kuni 7 minutiks ahju.

Võta ahjust välja, puista peale hakitud basiilik, maitsesta vajadusel soola-pipraga.

Serveeri kohe. Kõrvale sobib midagi mahlast, muidu võib toit veidi kuivaks jääda: näiteks värske salat, praekapsas või hapukoorekaste.

2016-02-14 19.07.30.jpg

Advertisements
This entry was posted in soolane and tagged , , . Bookmark the permalink.

Jaga mõtteid

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s