Trühvleid vol 2

Tuli jälle tahtmine trühvleid teha. Ei suutnud jälle ühte retsepti valida. Tegin kolme sorti. Tüüpiline :D

Metspähkli trühvlid

570 kcal/100 g

Teiste trühvlitega võrreldes on need kindlasti kõige magusamad ja meeldivalt metspähklised. Lisasin pähklikreemi kõvasti rohkem kui algretseptis ette nähtud, sest tahtsin selle maitset tunda.

2016-02-14 18.54.59.jpg

Haki šokolaad ja pane kaussi. Väikeses potis kuumuta vahukoor šokolaadi-pähklikreemiga keemiseni ja kalla see kohe šokolaadile ning sega mass ühtlaseks. Aseta külma vähemalt 30 minutiks. Vormi saadud massist pallikesed ja kata hakitud pähklitega. Säilita külmas.

Maapähklivõi trühvlid

474 kcal/100 g

Kõigi maapähklivõi sõprade lemmiktrühvlid.

2016-02-14 18.53.39.jpg

  • 100 g tumedat šokolaadi
  • 40 g maapähklivõid
  • 70 ml vahukoort
  • 0,25 tl vanillisuhkrut
  • veeretamiseks 10 g purustatud Dops küpsiseid (ilma kreemita) ja 5 g hakitud pistaatsiapähkleid

Haki šokolaad, sega maapähklivõiga ja pane kaussi. Väikeses potis kuumuta vahukoor ja vanillisuhkur keemiseni ning kalla see šokolaadile. Lase seista, kuni šokolaad muutub pehmeks, ja seejärel sega spaatliga läbi. Lase paraja konsistentsini jahtuda. Võid kausi tunnikeseks külmkappi asetada, et oleks lihtsam pallikesi vormida. Vormitud palle veereta küpsise-pähklipurus. Säilita külmikus.

Tsitrusemaitselised trühvlid

478 kcal/100 g

Ma pole kunagi mõelnud, et sidruni- ja laimikoore leotamisest nii palju maitset võiks tulla. Trühvlid täpselt minu maitsele!

2016-02-14 13.01.34.jpg

  • 50 ml vahukoort
  • poole sidruni koor
  • poole laimi koor
  • 100 g tumedat šokolaadi
  • katmiseks 100 g piimašokolaadi ja 25 g valget šokolaadi

Kalla vahukoor potti, lisa tsitruseliste koored (võid koorida kartulikoorimisnoaga). Aja vahukoor keema, tõsta tulelt, kata kaanega ja jäta maitsestuma vähemalt paariks tunniks, aga veel parem üleöö.

Tükelda šokolaad ja pane kaussi. Kuumuta vahukoor uuesti ja kalla see läbi sõela šokolaadile. Sega mass ühtlaseks. Lase kreemil jahtuda, kuni see hakkab paksenema )võid kasutada külmkapi abi). Siis pane šokolaad pritskotti ja pritsi sellest soovitud suurusega pallikesed (ma ei viitsinud ja tegin algsed pallid ka kätega). Lase neil taas hanguda ja seejärel vormi käte abil pallid ühtlaselt ümmarguseks.

Sulata katteks mõeldud šokolaad (soovitatavalt tempereeri!), kasta pallikesi sulašokolaadi sisse ja aseta hanguma. Kaunista valge šokolaadiga. Kui sa ei tempereeri šokolaadi, siis aseta need hangumiseks külmkappi ja pärast säilita ka külmkapis.

Advertisements
This entry was posted in magus and tagged , , , , , , , . Bookmark the permalink.

Jaga mõtteid

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s