Kihiline kook kuivatatud ploomidega

Siiani ei tea kedagi, kel see retsept õnnestunud oleks. Ega muud keerulist polegi, ainult et põhi ei tule välja. Neljaks ei anna seda kuidagi lõigata ja üldse on see kuidagi liiga rasvane ja pudisev. Oh well, siiski proovisin algretsepti järgi teha. Ploome ja pähkleid jäi mul üle ning kihtide vahele ei hakanud suhkrut raputama, nagu algretseptis ette nähtud, niigi mmmmagus kook ju. Aga kui kohutav välimus kõrvale jätta, siis tasub ikkagi proovida, kuna maitsel viga polnud.

Idee “Eesti Kokkade Kokaraamatust”

368 kcal/100 g

2016-02-22 19.10.33.jpg

Põhi:

  • 3 muna
  • 230 g pruuni suhkrut (kasutasin 150 g Demerarat ja ülejäänud koguse fariinsuhkrut)
  • 130 g toatemperatuuril võid
  • 1 tl küpsetuspulbrit
  • 100 g jahu

Kreem:

  • 190 g kondenspiima
  • 100 g heledat suhkrusiirupit
  • 400 g naturaalset Merevaiku

Kate:

  • 400 g hakitud musti ploome (kasutasin 300 g)
  • 100 g hakitud Kreeka pähkleid (kasutasin 75 g)

Hõõru munad suhkruga lahti. Lisa või ja vahusta õhuliseks. Lisa küpsetuspulbriga segatud jahu. Küpseta 20 cm läbimõõduga lahtikäivas küpsetuspaberiga kaetud vormis 180 kraadi juures umbes 25 minutit. Mina katsin koogi poole pealt fooliumiga, sest see kippus pealt väga pruuniks minema.

Lase koogil maha jahtuda ning lõika kihtideks. Mina sain 3 kihti.

Vahusta kondenspiim suhkrusiirupi ja Merevaiguga. Määri tordipõhjad kreemiga, puista vahele hakitud ploome ja Kreeka pähkleid, samamoodi kata ka pealmine kiht. Lase seista järgmise päevani.

2016-02-22 19.06.57.jpg

Advertisements
This entry was posted in magus and tagged , , , , , . Bookmark the permalink.

Jaga mõtteid

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s