Krõbedad kaeraküpsised martsipani ja ingveriga

Kodused kaerahelbeküpsised, mille muudab eriti heaks martsipan. Ingverit väga tunda ei jäänud, lisasin seda igaks juhuks vähem kui algretseptis. Mees ütles, et need on parimad kaerahelbeküpsised, mis ta elus saanud on.

Idee siit.

12 tk (471 kcal/100 g)

2016-02-24 14.18.55.jpg

  • 50 g täisteranisujahu
  • 75 g täisterakaerahelbeid
  • 0,5 tl küpsetuspulbrit
  • 0,5 tl vanillisuhkrut
  • 0,5 tl jahvatatud ingverit
  • näpuotsatäis soola
  • 50 g võid
  • 65 g martsipani
  • pool muna
  • 35 g pruuni suhkrut

Sega omavahel jahu, kaerahelbed, küpsetuspulber, vanillisuhkur, ingver ja sool. Sulata või ja jäta jahtuma. Riivi martsipan peeneks puruks ja lisa teiste kuivainete hulka. Vahusta muna suhkruga ja lisa jahtunud sulavõi. Sega muna-võisegu kuivaineseguga ühtlaseks massiks. Mätsi kätega väikesed tainaportsud ja aseta need küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile. Küpseta küpsiseid 180 kraadi juures 10 minutit.

2016-02-24 13.36.35.jpg

Advertisements
This entry was posted in magus and tagged , , , . Bookmark the permalink.

Jaga mõtteid

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s