Kuldkollane vürtsikas kõrvitsasupp kookospiimaga

Meie pere kõrvitsat ei armasta. Õnneks selles supis selle maitse tugevalt esile ei tunginud. Minu jaoks oli aga teine probleem. Nimelt vihkan üle kõige piimaga tehtud suppe. Samas kookospiima ma tavaliselt piima alla ei liigitaks. Siin supis oli seda aga nii palju, et minus tekitas see ikkagi piimasupi tunde :( Natuke liiga vedel sai ka. Kahju. Muidu hea tervislik supp sel haiguste perioodil: tervisepommid ingver, tšilli ja küüslauk kõik sees.

Idee siit.

kuuele (43 kcal/100 g)

2016-02-24 18.37.23.jpg

  • 25 g küüslauku
  • 155 g sibulat
  • 10 g ingverit
  • 10 g tšillit
  • 1 spl rapsiõli
  • 15 g punast karripastat
  • u 1,5 kg kõrvitsat
  • 750 ml köögiviljapuljongit
  • 600 ml lahjat kookospiima (võid paar lusikatäit jätta serveerimiseks)
  • soola, pipart
  • kõrvitsaseemneid (15 g)

Koori ja tükelda küüslauk, sibul, ingver ja tšilli. Kuumuta potis õli ja prae need keskmisel kuumusel kergelt läbi (umbes 5 minutit). Lisa karripasta ja kuumuta ka see läbi. Järgmisena lisa tükeldatud kõrvits, kuum puljong ja lase vaiksel tulel haududa kuni kõrvits on pehme. Püreesta saumikseriga. Lisa kookospiim. Maitsesta lõplikult. Serveeri röstitud kõrvitsaseemnetega.

Advertisements
This entry was posted in soolane and tagged , , , . Bookmark the permalink.

Jaga mõtteid

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s