Šokolaadikattega kaneeliküpsised

Algretseptis oli tegu rukkiküpsistega, aga ma avastasin alles koostisosi kokku segades, et mul on kodus rukkijahu asemel hoopis kaerajahu :D Läks siis see käiku ja tulemus oli ikkagi ülimalt hea. Tänase päeva parimad küpsised nii minu kui mehe arvates. Krõbedad, magusad ja kaneelised. Super!

Idee siit.

17 tk (515 kcal/100 g)

2016-02-24 15.14.08.jpg

  • 45 g kaerajahu
  • 90 g nisujahu
  • 40 g fariinsuhkrut (sellest 10 g panin Demerara’t)
  • 0,25 spl kaneeli
  • 1/3 tl soodat
  • näpuotsatäis soola
  • 85 g võid
  • 15 ml vett
  • 80 g piimašokolaadi

Sega kausis omavahel kuivained, lisa külmad võitükid ja näpi kõik ühtlaseks puruks. Lisa külm vesi ja sõtku tainaks. Vooli tainas käte vahel piklikuks ja venita/vajuta see toidukilel u 18 cm pikkuseks “vorstiks”. Mässi kilesse ja aseta tunnikeseks külma.

Lõika tainast 0,5 cm paksused kettad. Küpseta 200 kraadi juures u 15 minutit (mina küpsetasin tunduvalt madalama temperatuuri juures ja võtsin 4 minutit varem ära).

Sulata šokolaad vesivannil ja lase natuke jahtuda. Kasta küpsised poolenisti šokolaadi ja aseta küpsetuspaberile jahedasse kohta tahenema.

2016-02-24 14.17.48.jpg2016-02-24 14.36.50.jpg

Advertisements
This entry was posted in magus and tagged , , , . Bookmark the permalink.

Jaga mõtteid

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s