Kartulipuder Taani moodi

Kartulipuder, kuhu pole vaja liha kõrvale valmistada, sest selles on peekon peidus. Jällegi ei tulnud kartulipuder sama kreemine nagu algretsepti pildil, mis on kummaline, sest jälgisin seekord korralikult retsepti. Aga siiski maitses hästi.

Idee siit.

kuuele (151 kcal/100 g)

2016-02-28 18.28.54.jpg

  • 1,5 kg kartuleid
  • 80 g võid
  • 4,5 dl kuuma piima
  • soola ja pipart
  • 560 g suitsupeekonit
  • 3 suurt sibulat (300 g)
  • 30 g rohelist sibulat

Koori kartulid ja keeda (soolases) vees pehmeks. Tambi katki, lisa või ja kuum piim ning klopi ühtlaseks pudruks. Maitsesta soola ja pipraga.

Lõika peekon väikesteks kuubikuteks ja prae pannil krõbedaks. Tõsta kõrvale.

Lõika sibul pooleks ja seejärel õhukesteks viiludeks, prae pannil peekonirasvas kuldseks.

Serveeri kartuliputru sibulaviilude ja peekonikuubikutega, kõrvale paku nt praekapsast. Praetud sibula ja krõbeda peekoni võib ka kartulipudru hulka segada. Haki roheline sibul ja puista roog sellega üle.

Advertisements
This entry was posted in soolane and tagged , , . Bookmark the permalink.

Jaga mõtteid

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s