Banoffee juustukook

Imeline siidjas banaanimaitseline juustukook. Vähendasin selle suhkrukogust päris korralikult, imestan, kuidas algretseptis 200 g seda olla sai. Isegi 120 g oli veidi palju mu meelest. Nii et soovitan suhkru viimasena lisada ja seda kindlasti maitse järgi panna. Katteks olev keedetud kondenspiim on ju ka ülimagus! Õnneks tasakaalustab peale raputatud tume šokolaad seda kombot hästi.

Idee siit.

366 kcal/100 g

2016-03-05 16.14.21.jpg

Põhi:

  • 100 g võid
  • 200 g Digestive küpsiseid

Täidis:

  • 2 väga küpset banaani (255 g)
  • 500 g toorjuustu
  • 120 g suhkrut
  • 2 spl nisujahu
  • 1 tl vanillisuhkrut
  • 2 muna

Lisaks:

  • 5 spl keedetud kondenspiima (150 g)
  • 40 g tumedat šokolaadi

Sulata või. Purusta küpsised, sega saadud puru sulavõiga. Vooderda 20 cm lahtikäiva koogivormi põhi küpsetuspaberiga ja määri servad võiga. Vajuta küpsisepuru ühtlaselt vormi põhjale. Küpseta 180 kraadi juures 15 minutit (ma unustasin selle sammu ja põhi oli pärast kahtlaselt pude. Nii et tasub kindlasti eelküpsetada!).

Samal ajal tee täidis. Täidiseks peaksid kõik ained olema toasoojad. Purusta banaanid saumiksriga. Sega omavahel kõik täidiseained, nii et tulemuseks oleks ühtlane kreem. Seda võib teha nii käsitsi kui ka köögikombainis. Viimasel juhul ole hoolas ja ära liiga hoogsalt mikserda, siis muutub täidis liiga vedelaks.

Vala täidis küpsisepõhjale. Küpseta 170 kraadi juures 50 minutit. Selle ajaga saab kook kuldse värvi. Keskkoht võib veel võdiseda, aga see tahkub jahtudes.

Lõika koogi ääred õhukese noaga vormi küljest lahti. See liigutus peaks aitama vältida pragusid, mis juustukoogi jahtudes tekivad. Lase koogil vormis pool tundi kuni tund jahtuda. Seejärel tõsta külmkappi, kus see peaks seisma vähemalt 12 tundi.

Nirista koogile toasoe keedetud kondenspiim. Riivi šokolaad või lõika köögiviljakoorijaga helvesteks. Puista šokolaad koogile.

2016-03-05 16.10.42.jpg2016-03-05 16.14.01.jpg

Advertisements
This entry was posted in magus and tagged , , , , , . Bookmark the permalink.

Jaga mõtteid

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s