Kõrvitsarisoto  

Kui sa sarnaselt minule väga suur kõrvitsasõber pole, siis on hea lahendus kõrvitsarisoto. Kõrvits selles domineerima ei jää ja roog ise on nii kreemine, et seda võiks sööma jäädagi! Ilmselt parim kõrvitsaroog, mida elus söönud olen!

Idee siit.

kuuele (120 kcal/100 g)

2016-03-06 14.01.18.jpg

  • 1,5 l kuuma aedviljapuljongit
  • 55 g võid
  • 210 g hakitud sibulat
  • 25 g hakitud küüslauku
  • 450 g risotoriisi
  • 600 g tükeldatud kõrvitsat
  • 225 ml kuiva valget veini
  • suur peotäis hakitud peterselli (18 g)
  • 160 g riivitud parmesani
  • soola, pipart

Kuumuta potis puljong ning hoia seda kergelt podisevana.

Sulata suures potis või ning kuumuta selles hakitud sibulat hästi tasasel tulel 5 minutit. Lisa hakitud küüslauk ja prae veel nõrgal tulel 5 minutit. Lisa riis, kuumuta pidevalt segades veel paar minutit. Lisa kuubikuteks lõigatud kõrvits ning kuumuta segades veel minut aega. Lisa vein ning lase korraks keema tõusta. Seejärel lisa kulbitäis kuuma puljongit ning sega õrnalt, kuni puljong on imendunud. Jätka vähehaaval puljongi lisamist ning riisiroa segamist, kuni kogu puljong on riisi imendunud ja potis on kergelt kreemjas valmis risoto. (Selleks kulub umbes 20 minutit või veidi rohkem).

Lisa hakitud petersell ja riivitud parmesan. Maitsesta soola-pipraga ning serveeri.

Advertisements
This entry was posted in soolane and tagged , , , , . Bookmark the permalink.

One Response to Kõrvitsarisoto  

  1. Pingback: Porgandirisoto krevettidega | Cook the day away!

Jaga mõtteid

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s